Alba Optics. Hedendaagse techniek, tijdloze monturen.

Alba Optics. Hedendaagse techniek, tijdloze monturen.

Brillen met een klassieke snit, gerealisserd met hedendaagse technieken. Dat is zowat de korte samenvatting van wat Alba Optics doet. Tijdloos en toch nieuw. Opvallend en toch sober. Een fragiel evenwicht dat volgens ons perfect is uitgevoerd.

Historie.
Een dik jaar geleden waren de mensen achter Alba Optics nog opzoek naar een frame-bouwer voor hun bril toen ze stootten op een model dat sinds 1988 stof lag te vergaren. Trends komen, trends gaan en trends komen terug. Alba Optics is het model 'Delta' gaan uitvoeren met hedendaagse materialen. Het resultaat mag er zijn. 

DSC_2430.jpg

Verpakking
De verpakking is mooi, sober en elegant. Exact wat je kan mag verwachten. De bril zit omsloten in een mooie witte etui. Handig wanneer de zon onder is en de bril toch weggeborgen kan worden. Verder nog stickers en een doekje. Altijd fraai. 

Pasvorm en gevoel
Dat zit goed. Geweldig. Licht en toch stevig. Een oneindig vizier waardoor je - eens op de fiets - niet doorhebt dat het licht dat op je netvliezen valt mooi gefilterd is. De bril is volledig van Italiaanse makelij en je voelt dat het geheel goed zit. 

AlbaOptics_package.jpg

Delta
Het enige model dat Alba Optics (voorlopig) heeft ontwikkeld is Delta. Naar ons aanvoelen - en als we de visie erop nalezen - komen er wellicht meer producten maar voorlopig het dit. Maar dat is heel wat gezien je lenzen en kleuren van monturen kan kiezen waardoor je bijna helemaal kan personaliseren. Een groot pluspunt voor zij die hun kleur van bril willen afstemmen met die van hun fiets.

Conclusie
Zoek je brillen met een verhaal die er tijdloos uitzien en toch opvallen in hun aanwezigheid? Zoek niet verder. Enig nadeel is dat ze niet te krijgen zijn in versterkte glazen. 


Alle informatie kan je nalezen op de website van Alba Optics.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc