#overachieve wordt Cadex.

Het gebeurd niet vaak dat er een nieuw merk opstaat in de fietswereld dat met een durf en ambitie streeft naar perfectie. Een merk dat de wil heeft om de beste te zijn. #overachieve laat z’n ware gelaat zien onder de merknaam CADEX.

#overachieve

De sluiers die voorheen rond #overachieve hingen zijn een goede zet geweest. Het gaf een team van ingenieurs, biomechanische experts en het ccc-team de tijd om te experimenteren met nieuwe innovatieve producten. Om bestaande elementen in vraag te stellen en opzoek te gaan naar radicale verbeteringen. Het resultaat van die zoektocht krijgt de naam CADEX.

CCC-team

We mogen de kracht van het ccc-team en hun individuele renners niet onderschatten. CADEX is een proces van meerder jaren waarbij niet alleen vanuit de ontwikkelzijde aandacht is besteed aan innovatie. Ook renners hebben dit merk mee gevormd vanuit feedback, inzichten en gebruikservaring. Het is een samenloop van expertises opgebouwd uit ingenieurs, biomechanische experten en het ccc-team.

CADEX staat op tijdens de tour

Niet toevallig - tijdens het grootste wielerevenement van het jaar - worden de producten van CADEX gelanceerd. Wij werden uitgenodigd in Brussel voor de lancering om ons als eerste inzicht te geven in de visie van het merk, de toekomst en de producten. Het CCC-team zal vanaf vandaag rondrijden met CADEX componenten: wielen, tubes, zadels.

Drie hoofddoelen

Het CADEX project begon in 2016 als een ambitieuze poging om superieure fietsonderdelen voor pro-racers te ontwikkelen. Het team achter CADEX kreeg drie hoofddoelen mee: De focus moet liggen op een renner in beweging (ipv enkel in windtunnels), het verkennen van de volgende generatie materialen en en investeren in baanbrekende productieprocessen.

Een stukje geschiedenis

De merknaam CADEX komt voort uit een ‘moonshot’ project van Giant in 1985 om voor het eerst koolstofvezels in fietsframes toe te passen. Cadex was destijds pioneer in het exploreren van carbon fietsframes om nu - 30 jaar later - de herrijzen als pionier in componenten voor de pro-racer.

Een sterk debuut en meer in de pijplijn

De debuut-reeks van CADEX-componenten omvat nieuwe wielsystemen, banden en een zadel. Deze nieuwe producten zijn beschikbaar vanaf september. Ze zullen wel al te zien zijn in het profpeloton. De componenten zullen daarnaast worden afgemonteerd op een beperkt aantal premium 2020 Giant- en Liv-fietsmodellen.


Conclusie

CADEX is een merk om in de gaten te houden. De ambitie om beter te doen op alle fronten (lichter, sneller, aerodynamica,…) druipt ervan af. De vormgeving zit goed: eenvoudig en doeltreffend. Deze sets onmiddellijk bij een Worldtour ploeg introduceren is meteen een kwaliteitslabel waar veel renners voor zullen vallen. Zipp en Enve krijgen er een geduchte concurrent bij.

Meer informatie kan je terugvinden op de website en instagram van CADEX


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc