Rapha's Merino Zip Jersey

Of je jezelf nu in een fietstenue hijst of je naar je werk fietst in een maatpak. Je bent fietser. Het is daarom niet oninteressant om eens te kijken naar 'hybride' kledij. Kledingstukken die een casual voorkomen hebben maar wel voor de fietser zijn ontwikkeld. 

De city collectie van Rapha is zo'n gamma van kledingstukken die vernuftigheden voor de fietser subtiel ingewerkt heeft. Zowel op als naast de fiets zitten ze als gegoten. De Merino Zip Jersey is een stuk dat ergens tussen trui en jas inzit en de ideale metgezel voor een frisse rit richting kantoor. 

DSC_7291.jpg

Reflectieve polsen
Aan het uiteinde van de mouwen zit een reflectieve zone. Pas als je de mouwen ontplooit komen ze te voorschijn. Verborgen voor het blote oog indien gewenst, maar heel gewenst tijdens het invallen van de duisternis. Zo wordt je gezien tijdens de rit huiswaarts. 

DSC_7309.jpg

Tegen de wind in
Vooraan op de trui zit een zone die de wind tegenhoudt en je dus uit de wind zet tijdens woon-werk verkeer. Terwijl de wind vooraan mooi wordt gestopt, is de rug opengewerkt met een lucht doorlatende stof die je in staat stelt tijdens een fiks tempo toch voldoende verkoeling te geven. Ook al klinkt dit nogal technisch, toch vormt de trui een mooi esthetisch aansluitend geheel. Het stuk zit geweldig en heeft de capaciteit om zich subtiel vermengen in een kantooromgeving.  

DSC_7305.jpg

Als detail is er aan de achterzijde nog een fijn zakje voorzien. Ideaal om wat spullen discreet in weg te stoppen. Hadden we je het niet verteld, had je niet geweten dat het er was. De inspirerende quote aan de binnenzijde, krijg je er gratis bij. Het klinkt misschien wat vrouwelijk, maar de Rapha Merino Zip Jersey is in staat zich te ontpoppen tot één van je favoriete stukken in de kleerkast. 


Meer info over de Merino Zip Jersey kan je terugvinden op de website van Rapha.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc