Rapha's Souplesse Lightweight Jersey

Toen we voor het eerst in aanraking kwamen met Rapha waren het vooral de mannen die hun gading vonden bij het merk. Sinds enkele jaren is er een ommezwaai en krijgen ook de vrouwen de volle aandacht. 

Geen exacte kopie.
Je zou denken dat enkel de vorm wat wordt bijgewerkt. Maar je merkt dat de producten voor vrouwen eigen design en een andere aanpak. De producten zijn werkelijk anders. De Souplesse Lightweight II heeft een race-snit en is licht genoeg om op een warme hellingen te bekoren. Kortom mensen die in het (letterlijk) heetst van de strijd voldoende verkoeling willen. 

Het truitje
Wanneer het truitje wordt uitgepakt - zoals altijd bij Rapha voorzien in mooie verpakkingen - ontdek je snel de kwaliteit van het truitje. Wanneer je via het web een truitje besteld voel je niet altijd de textuur en zie je niet altijd alle details. Bij Rapha is het vaak een overtreffing van verwachtingen wanneer je het truitje eindelijk in handen hebt. De lichtheid van het materiaal en de specifieke design-elementen komen nu vol naar voor.

De Details
Wat opvalt, maar slechts subtiel aanwezig is, zijn de perforaties ter hoogte van de ruggengraat. Erg geslaagd en dit om extra verkoeling te brengen. Tegelijk is het een mooi design-element dat subtiel verweven zit in het truitje. Ook de armstukken zijn fijn uitgewerkt met ander materiaalgebruik. Een mesh structuur die mooi aansluiting geeft zonder echt nijpend te zitten.

Pasvorm
De pasvorm is perfect en sluit mooi rond het lichaam aan. De kraag zit iets lager om de hals dan bij standaard truitjes en dit om voor extra verkoeling te zorgen. We hebben bij wijze van test de Mont Ventoux beklommen en de test is met glans doorstaan. Als de flanken worden bedwongen met een prachtig, perfect zittend truitje lijkt alles net iets makkelijker te gaan. Al is het maar in het hoofd.

Bijpassende sokken en broek
Samen met de Souplesse Jersey II werden ook een fietsbroek en kousen ontwikkeld. Beiden met eenzelfde kwalitatieve afwerking zoals je die kan verwachten van Rapha. 


Meer info over het truitje, broek en sokken kan je terugvinden op de website van Rapha.

Over Rapha
Rapha is een merk van fiets accessoires dat op een verbluffende manier stijl en elegantie mooi verweeft in een technisch perfect product. De kwaliteit is erg hoog en wij zijn zonder meer fan.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc