Rapha's Cargo Bibs. De fietsbroek met zakken.

Rapha's Cargo Bibs. De fietsbroek met zakken.

Voor het eerst bestaan er fietsbroeken met zakken. Alles wat je altijd al meenam in je truitje, past nu ook in de broek. Raar. Maar wel verslavend. Het zal je manier van rijden voorgoed veranderen. 

Niet zomaar.
De broek wordt niet zomaar op de markt gegooid. De Cargo Bibs zijn uitvoerig getest in het wisselvallige Europa, de verzengende hitte in Australia en de ruwe wildernis van Argentinië. Deze fietsbroek is klaar om de wildste avonturen mee te beleven, maar zit ook lekker tijdens een rit naar het werk of tijdens een doordeweekse fietsrit met kameraden. 

Verslavend. 
Ik mis m’n zakken op andere fietsbroek. Het is verdomd makkelijk om een telefoontje te beantwoorden of snel een foto te nemen in een flitsend moment. De snelheid waarmee je iets uit je broekzakken tovert is verbluffend. 

De snelheid waarmee je iets uit je broekzakken tovert is verbluffend. Ik mis zakjes nu op al m’n andere fietsbroeken.

Materiaal. 
De fietsbroek is gemaakt voor met lange epische tochten in het achterhoofd. De waterafstotende buitenlaag zorgt voor het nodige comfort tijdens nattigheid, maar ook warmte is geen probleem. De geperforeerde zeem zorgt er dan weer voor dat de broek heel snel droog is om een perfect antwoord te bieden op meerdaagse fietstochten. De afwerking is zoals we gewoon zijn bij Rapha: steeds feilloos.

Slimme reflecties
We houden ook erg van de esthetisch geplaatste reflectieve zones die aangebracht zijn op de fietsbroek. Die zorgen ervoor dat ze een grafische stempel drukken op het ontwerpen. Functionaliteit die esthetisch wordt.

NIKON CORPORATION-NIKON D750-6016x4016-001133.jpg

Bijpassend Shirt
Samen met de broek werd ook een losser casual shirt ontwikkeld: Technical T-shirt. Een shirt opgebouwd uit technischere materialen dan je zou verwachten. Ideaal om zowel op als naast de fiets mee op avontuur te trekken. Verkrijgbaar in een zwarte, paarse of (zoals hier) een high-vis pink variant.

Conslusie
Op geen enkel avontuur mag deze broek ontbreken. Zowel in de stad als op meerdaagse fietstochten is dit de perfectie. Wanneer je zakken vol zitten, ziet het er soms wat knullig uit. Maar het gebruiksgemak is verslavend en je vraagt je af waarom nooit iemand eerder op het idee is gekomen. Mocht ik nu iemand één fietsbroek aanraden voor elke soort tocht, dan is het deze.


Bekijk alle info op de website van Rapha.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc