Is de Canyon Ultimate CF SLX de ultieme fiets?

Is de Canyon Ultimate CF SLX de ultieme fiets?

De Canyon Ultimate CF SLX 8.0 lijkt de ultieme fiets. Een perfecte balans tussen agressie en soberheid. Mooie lijnen, strak en verfijnd. Ook dat nog. 

Oude glorie
Ik bezit al enkele jaren een oude Ultimate CF SLX. Het eerste model met ronde buizen. Intussen zijn we twee modellen later en het benieuwt me enorm welke progressie er intussen is gemaakt. Ik was toen erg tevreden. Eens kijken hoe de nieuwe presteert. 

DSC_4400.jpg

Geweldige looks
De looks vallen meteen op. Terwijl de oude nog traditionelere afgeronde 'buizen' had, is alles nu veel strakker. Mooie lijnen met de bovenbuis in een andere kleur. Een esthetische parel. Met trots neem ik het stuur in m'n handen: de aerocockpit. Wat een stuur. Ik voel snelheid en moet m'n eerste trap nog geven.

Afmontage
Het frame is afgemonteerd met de klassieke Shimano Ultegra. Degelijk, zoals altijd. De schijfremmen zorgen voor de perfecte remkracht. Je voelt dat dit de standaard zal gaan worden bij alle fietsen. Verder zorgen de 45mm Cosmic wielen voor een agressievere look en rollen perfect op wegen. 

IMG_5583.JPG

Rijervaringen
Uitmuntend. Echt. De fiets maant je aan om steeds sneller te gaan en je gaat gretig om met inspanningen. Sturen doet hij scherp. Op hobbelige wegen en kasseien (Ik reed de Ronde Van Vlaanderen met deze fiets) geeft hij comfort en zelfzekerheid. Het frame en de fiets voelt nooit breekbaar of fragiel. Het tegendeel: hij daagt je uit om ervoor te gaan.

Conclusie
Is de Ultimate CF SLX de ultieme fiets? Kort: ja. Beter heb ik nooit gereden. Licht, stijf comfortabel. En, een uiterlijk dat sprankelt. De fiets hunkert naar snelheid en zorgt voor feilloze sturing in de afdaling. De lichtheid van het frame zorgt ervoor dat beklimmingen makkelijker lijken. De Mavic velgen en de aerocockpit zorgen voor het agressievere kantje en maken de fiets helemaal af.


Alle info over de Ultimate CF SLX kan je terugvinden op de website van Canyon.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc