Festive500 2017

Hoe voelt het om Rapha’s #festive500 te rijden? Hoe voelt het om tussen kerst en nieuw 500km af te leggen in weersomstandigheden die - om het eufemistisch uit te drukken - niet altijd even fijn zijn. We geven inkijk in de perfecte entourage van producten en kledij die me hebben geholpen om de festive500 te vervolledigen.  

Neem je tijd
Sommige mensen doen het tijdens kerst en nieuw rustiger aan. Je neemt tijd voor het gezin, doet inkopen, koopt pakjes. Dat kan allemaal nog, maar weet dat je een 20-tal uren moet reserveren in je agenda om het allemaal klaar te spelen. Tussen m’n gezin (met 2 kinderen), zaakvoerder bij maneuver en het werk dat gepaard gaat met deze blog en die van vaderklap is dat geen sinecure. Het is allemaal een kwestie van planning en met het regenweer als boosdoener is het puzzelen en afspreken. Neem je tijd, plan en ga ervoor. 

De Canyon Inflite CF SLX is de perfecte metgezel voor de Festive500

De fiets
Dit jaar heb ik vooral gereden met de Canyon Inflite CF SLX. Een crossfiets met allure en een waardige alleskunner tijdens de meest donkere periode van het jaar. De schwalbes zorgen voor vertrouwen ook al is de ondergrond bevroren. Het tempo ligt een tikkeltje lager dan met m’n Canyon Ultimate SF SLX maar de zekerheid die je terugkrijgt in deze omstandigheden is onbetaalbaar. 

De Kleding
Zorg dat je goed ben aangekleed. Je zit uren op de fiets voor middellange tot lange afstanden. In mijn geval ook vaak alleen. Geen rug om achter te schuilen of om je uit de wind te zetten. Mijn kleding bestond uit: Rapha’s Classic winter Jersey, Rapha’s Pro Team Winter Tights, Rapha’s Winter Baselayer, Een extra baselayer van bioracer, Rapha’s Pro Team Gloves, Rapha’s Pro Team Winterhat & Rapha’s Grand Tour Shoes. Vooral de winterhat & de Pro team winter tights zijn onmisbaar gebleken in comfort en warmte. M’n kleding werd afgewerkt met de aerohelm Ballista van Bontrager

De verlichting
We hebben geïnvesteerd in kwalitatieve en mooie fietsverlichting. We schreven reeds een artikel over de Laser Drive van Lezyne en die is enorm bevallen. Vooraan kozen we voor de Lezyne 1100XL een lamp met een verblindende helderheid voor de avond en nachtritten om elk obstakel op de weg of elke put in de weg gedetailleerd te kunnen zien. Daarnaast hebben zowel voor als achterlicht een verbluffende runtime. Waardoor je onbezorgd op pad kunt. 

DSC_9657.jpg

Voeding en drinken. 
Een goeden tip: eet goed vooraleer je vertrekt. Het is koud en dat weegt op je lichaam en de verbranding. Je verbruikt een pak meer calorieën en dat is lastig om bij te vullen als je met een lege maag vertrekt. Een goede pasta en daarna op pad. In m’n drinkbussen zat de nieuwe Maurten Drink Mix. Een nieuwe op hydrogel gepasseerde sportdrank. Je waterachtige drank zal oplossen in een soort hydrogel korrels die het vocht beter meevoeren over maag en darmstelsel. Als voedsel 2 honingkoeken van Boni. Goedkoop, lekker en vlot verteerbaar. 

Navigatie
Hier hebben we gekozen voor de Elemnt Bolt van Wahoo. Op voorhand heb ik alle routes uitgestippeld via Strava Routes. De routes worden moeiteloos gesynchroniseerd met de Elemnt en dan kun je gerust op pad. Vooral de batterijduur is uitmuntend op de Wahoo ook dit zorgt voor een aangenaam gevoel op de weg. De led-verlichting geeft duidelijk weer wanneer je afwijkt van de route. Zowel overdag als in het donker. 

DSC_9659.jpg

Banden
Neem binnenbanden, lepeltjes en een goede pomp mee. Je staat er alleen voor en je wil jezelf kunnen depanneren onderweg. Een mooie regel: De helft van de achterzakjes gevuld met binnenbanden en de helft met eten. 

Een overzichtshot van de merken die me hebben versterkt op pad.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc