Zo vader, zo zoon.

Iedereen heeft een passie. Naast m'n passie voor fietsen is er een tweede en nog veel belangrijkere passie en dat is m’n gezin en kinderen. Het is fijn om zien hoe je kinderen met mondjesmaat de eerste keer met een fiets leren rijden. Eerst is er nog de tussenvorm: de loopfiets en dat gaat dan over in z'n echte fiets met trappers. Het is de zoektocht naar de perfecte kinderfiets die me ertoe heeft aangezet dit artikel te schrijven.

Kinderfietsen
Sinds vorige jaar heeft Canyon een eigen lijn aan kinderfietsen. De lijn heet Young Heroes. Groot was m’n enthousiasme bij de eerste aanblik op de fietsen. Zowel m’n vaderhart als een m’n fietshart ging sneller slaan. Een aankoop kon dus niet uitblijven. De fiets is een product waar beide passies in vervat zitten. Ik ben trots dat we op dezelfde fietsen rijden. Zowel zoonlief als ikzelf zijn zonder meer fan. 

Onze twee bolides broederlijk naast elkaar. De inflite CF SLX (papa) en de Young Heroes 16'' (A.)

Young Heroes
De fietsen volgen de mountainbike-lijn van Canyon. Dikkere banden voor goede grip voor de jonge helden. Verder zijn ze helemaal voorzien van schijfremmen en afgewerkt met kwaliteitsonderdelen. Ze komen in verschillende groottes. Bij het kleinste model is het Voorwiel een pak groter dan het achterwiel. Dit zorgt voor een betere controle op bospaadjes terwijl de hoogte van het zadel tot de grond eerder beperkt blijft.

Conclusie

Zoek je een stoere, kwalitatieve kinderfiets voor je kind? Zoek niet verder. De Young Heroes reeks van Canyon zijn prachtig afgewerkt en hebben robuuste en eigentijdse looks. Helemaal afgestemd op de geometrie van kinderen.


Meer info over de Young Heroes reeks kan je terugvinden via de website van Canyon. Dit artikel zal ook verschijnen op vaderklap.be

De Canyon fiets 16" hebben we gekocht voor onze zoon. Dit is geen commercieel artikel, maar een review vanuit het hart.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc