Inflite CF SLX

De Canyon Inflite CF SLX is een opvallende crossfiets. Dat is een zekerheid. Ik was nooit echt een crosser maar de liefde voor de crossfiets is zachtjesaan open gebloeid. We beschuldigen Canyon ervan dat ze die liefde kracht hebben bijgezet. Je zit in het zadel alsof je op de racefiets zit, maar je kan toch verder gaan. De platgetreden (asfalt) paden verlaten, afdwalen en je doorheen bossen en modderpartijen slingeren. Kan een fiets meer behoeftes vervullen? Tijd om dat te ontdekken.

Opvallende looks
Wat meteen opvalt zijn de looks. Het frame heeft een vreemde knik tussen bovenbuis en zadelbuis. Maar die designaanpassing is bewust doorgevoerd door Canyon. Door de grotere knik valt de fiets veel beter te ‘schouderen’. Wanneer benen het moeten overnemen van de wielen, vormt de fiets inderdaad een mooi geheel met de schouder. Het idee ‘form follows function’ is hier dus perfect uitgevoerd, een geniale ingeving van het design-team bij Canyon. Eigentijds en opvallend. Dat zeker. Maar wel onderbouwd en goed bedacht. 

Rijervaring
Naast het design-aspect is de vraag vooral of de fiets goed presteert. Want een fiets moet vooreerst goed zitten en je een zeker gevoel geven. Je merkt meteen dat hij is ontwikkeld om te racen. Hij is snedig in de bochten en presteert bijzonder goed. Zowel op als naast de weg. Ook in comfort moet hij niet onderdoen. Door de lager liggende zadelbuis, heeft de zadelpen meer bewegingsvrijheid en dat laat zich voelen (of net niet) in comfort. Combineer dit met de ergo-cockpit, het stuur dat we kennen van de Canyon Endurace en je zit gebeiteld.

DSC_2162.jpg

Wendbaar, ligt en stijf
Wanneer je uit het zadel moet en moeten laveren doorheen technische parcours komt de fiets helemaal tot z’n recht. Hij accelereert en schakelt perfect. Is snedig in het bochtenwerk en doorkruist modder en zandstroken met een stellige zekerheid. Erg aangenaam allemaal. Je voelt moraal en goesting groeien. Crossen blijkt een verslavende bezigheid.

DSC_2215.jpg

Festive500 Bolide
Mede door deze eigenschappen was de Inflite CF SLX ook ons geprefereerd vervoermiddel tijdens Rapha’s Festive500. Tijdens de donkere wintermaanden zit je onverwoestbaar in het zadel op gladde en verraderlijke wegen en toch haal je bijna snelheden van een echte racefiets. We namen de fiets ook mee op wintersportvakantie waarbij de spijkerbanden van Schwalbe hebben gemonteerd. De ruimte om banden te leggen loyaal. 

Conclusie
Dit is niet zomaar een Crossfiets. Canyon zet z’n voet naast alle andere topframes en gaat zelfs een stap verder. De afmontage zorgt ervoor dat dit de cyclocross fiets van het moment is. Erop en erover. Wil je een algemene schitterende performer die je overal kan inzetten, dan is dit jouw volgende fiets. Ook al maken de Reynolds velgen veel goed, je moet wel voorbij de vreemde knik in de bovenbuis kunnen kijken. 


Alle informatie over de Inflite CF SLX kan je terugvinden op de website van Canyon. We hebben de fiets van Canyon uitgebreid kunnen testen. Dit is geen commercieel artikel, maar een review vanuit het hart.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc