La Machine

Stijlvol op de fiets. Stijlvol ernaast. La Machine slaat een geweldige dubbelslag. Het concept vond z’n oorsprong in de verknochtheid en de liefde voor de koers, de fiets en het wielrennen. Sander en Rens - designer & marketeer- maakten van hun passie hun beroep door hun meesterschap samen te brengen. Twee kopmannen met als doel ons te inspireren met vestimentaire uitspattingen. 

De collectie
Hun steeds groeiende collectie is helder terug te vinden in de online winkel. Je vind er shirts, sweaters, vesten, sokken, bibshorts, zelfs babyrompertjes allemaal voorzien een eigen uitgepuurde stijl. Grafische eenvoud en onstuimige wielertermen vinden elkaar in een perfecte balans. Sober, onderscheidend en klassevol. 

Verpakking en eerste indruk
Eens het bestelproces doorlopen landt er een aangename enveloppe op de deurmat. Arrivée staat er in duidelijke letters te lezen. Een verwijzing naar 'de aankomst'. Een levering van La Machine laat je niet onberoerd en de zin om je online veroveringen onmiddellijk aan te trekken is nadrukkelijk aanwezig. Terecht. De wielertruitjes zitten als gegoten en hebben een mooie verfijning. De afwerking is uitmuntend en het wielertruitje zit lekker rond je lichaam. 

Een lifestyle kledinglijn ontworpen uit liefde voor de fiets, het wielrennen en de koers.

Shirts en sweaters
Ook de T-shirt en de sweaters uit de casual collectie zijn mooi. Minder technisch en misschien daarom iets minder spannend. Maar de wielertermen die grafisch worden voorgesteld maken de kledij af. Er valt iets over te vertellen. Zelfden kan ik een dag de trui dragen of mensen spreken me aan. Het is een letterlijke vertaling van m’n eigen passie die doorstraalt op m’n kledij in het dagelijkse leven. De trots en de goesting om een kledingstuk van La Machine aan te trekken is net daarom net iets groter. 

Toekomst
Als ze zelf niet op de fiets zitten gaan Sander en Rens gaan verder opzoek naar nieuwe designs en producten. Wij raden aan om door te gaan. De eindmeet is nog ver en er valt nog zoveel te ontdekken. Zolang passie en beroep mooi samenlopen, blijf ook ik overtuigd van het volledige verhaal.


Op instagram of Facebook kun je hun laatste creatieve uithalen bekijken en volgen. Op de website kan je terecht voor een mooie overzicht van de collectie.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc