Kinderen op sleeptouw met Thule's Chariot Sport 2

We houden van de fiets, maar houden nog meer van onze kinderen. Dan is het mooi om beide liefdes vervlochten te zien in één product. We vertellen het verhaal van hoe de Thule Chariot Sport 2 onze liefde voor de fiets en liefde voor onze kinderen ons gezin samenbrengt. 

De zoektocht
Je verplaatsen met je gezin op de fiets is een beproeving. Er zijn oplossingen in allerlei soorten, maten en gewichten. Voor ons waren dit alvast belangrijke elementen die onze keuze mee hebben bepaald: lichtheid, esthetiek en vooral comptabiliteit met een racefiets. Ons oog viel op de Thule Chariot Sport 2 een geweldige alleskunner en ruimte voor onze beide kinderen tijdens fietstochten. Maar hij is ook perfect om mee te joggen of gewoon om de stad mee te verkennen. 

Tijd
Het is niet altijd makkelijk om je tijd te verdelen tussen kinderen en fietsen. Beiden eisen veel tijd en schreeuwen om aandacht. De Thule Chariot Sport 2 (en elke andere fietskar) kan hierbij de oplossing bieden en voor ons gezin is dit een schot in de roos. 

Doodeenvoudig
De montage is doodeenvoudig. Je bestaande snelspanner losmaken en de meegeleverde snelspanner met bevestigings-haak bevestigen. Niks sleutelen of monteren. Inklikken en weg.

Meer dan een fietskar
Maar de Thule Chariot sport is natuurlijk meer dan een fietskar. Wij gebruiken hem ook om de stad te ontdekken. Met de fiets naar het centrum. Daarna kar losmaken en er een gewone stroller van maken is kinderspel. Daarna terug aanhaken en naar huis rijden. Het maakt de wagen een stuk overbodig. Je hebt alles bij de hand en bent tegelijk aan het sporten. Dat is een mooi combinatie. Je verliest misschien een tikje tijd, maar het blijft een mooie manier om je te verplaatsen. 

Zwaar?
Een kar die is volgestouwd met kinderen (en hun spullen) is niet licht. Je voelt tijdens het trappen uiteraard een pak meer weerstand. Ik bekijk dit soort ritten als een mooie training: Trappen tegen hogere wattages door de lasten die je meesleurt geeft voldoening achteraf. Ook bij tegenwind is de weerstand sterk. Het spel van de wind zorgt ervoor dat je diep in het krachtenarsenaal moet duiken. Maar voor iemand die een andere manier van transporteren van z’n kinderen zoek, is zo’n fietskar mss niet ideaal. 

Conclusie
Wil je kinderen en fietsen combineren dan is de Thule Chariot Sport het perfecte antwoord. Het is een alleskunner die je toelaat om gezin en fiets mooi te combineren. Ben je niet getraind of zoek je simpelweg een alternatieve vorm van transport dan zijn er wellicht andere oplossingen die beter passen. De hogere wattages die ik haal met de fietskar maken van mij een betere fietser en dat ik ook heel wat. 


Meer informatie over de verschillende fietskarren kan je vinden op de website van Thule. Specifieke informatie over de Thule Chariot Sport 2 kan je via de detailpagina bekijken. Bekijk zeker ook alle accessoires. 


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc