Babboe brengt kinderen en fietsen samen

Babboe brengt kinderen en fietsen samen

Iets helemaal anders. Naast een fervent racefieter ben ik ook een familieman. Als founding vader van het concept vaderklap trekken we er vaak met de kinderen op uit. Je kan het ‘losrijden’ noemen. De combinatie fietsen en kinderen zorgt ervoor dat m’n beide passies samenkomen.

Babboe wie of wat?

Voor diegenen die Babboe niet kennen. Babboe is een merk dat cargofietsen maakt waarin kinderen een plek vinden. Het is gestart door ouders op een zoektocht naar de perfecte bakfiets voor een toegankelijk budget. Dat budget is inderdaad aardig gelukt en het succes dat erop gevolgd is ook. Inmiddels is een Babboe een veel geziene bakfiets.

Online bestellen

Bestellen kan gewoon via de website en je wordt helder doorheen de stappen geloodst. Ook accessoires kan je makkelijk toevoegen bij je bestelling. Ons oog viel op de Babboe City Mountain een krachtig model dat ook esthetisch z’n mannetjes kan staan. We vinden de neutraliteit van de grijze variant erg aantrekkelijk.

Babboe is een alleskunner die je in staat stelt om kroost en cargo op een heel fijne manier te transporteren.

Vervanger van de auto

Enkele jaren geleden hadden we dit niet gedacht. Maar de Babboe is een waardige vervanger voor de auto. We kunnen sinds z’n komst verder met één auto. En volgens mij kan je in de stad helemaal autovrij rondrijden. Babboe is echt een alleskunner die je in staat stelt om kinderen en nog boodschappen op een heel fijne manier te transporteren.

DSC_2623-2.jpg

Stevige afneembare batterij

De batterij zorgt echt voor een aangename rij-ervaring. Je torst kilo’s mee en toch flaneer je doorheen de straten alsof het een ‘gewone’ fiets is. De batterij zit mooi weg gewerkt onder het bakje en met één klik uitgenomen worden om de batterij binnenshuis op te laden.


Conclusie

De racefiets blijft een grote liefde maar de komst van Babboe verrijkt het leven van ons en van de kinderen op een heel duurzame manier. De Babboe City Mountain is een vervanger van de wagen. Wij raden de regenhoes ten zeerste aan om cargo en kroost droog van A naar B te brengen. Een cargobike is een must voor het hedendaagse gezin (zeker in de stad). Twijfel je toch nog, dan kan je gerust online een proefrit inboeken.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc