OBST&GEMÜSE x Elian Cycles' Ultieme Cargobike

OBST&GEMÜSE x Elian Cycles' Ultieme Cargobike

Obst & Gemüse - de een iconische bakfietsenwinkel - bestaat tien jaar en dat willen ze vieren door samen met framebouwer Elian Cycles de ultieme e-cargo-bike te maken. Een engagement om samen de beste bakfiets ooit te ontwikkelen. 

Het concept

Het ontwerp is gebaseerd op Elian Cycles’ Cargo Tour model. Een model dat internationaal geprezen wordt om z’n essentieel ontwerp. Maar omdat Obst & Gemüse - met basis in Zwitserland - vooral Elektrisch ondersteunde bakfietsen verkoopt, werd het Cargo Tour model aangepast om een Maxon MX25 achterasmotor te kunnen herbergen.

300895-000023 copy-452a81-original-1547474339.jpeg

Extra Verbeteringen

Maar Elian ging veel verder in de ontwikkeling. De hele stuurinrichting is herbeken om de stabiliteit tijdens het rijden - vooral met zwaardere bagage - flink te verbeteren. Elk onderdeel is opnieuw in vraag gesteld en zonodig opgekrikt. De nieuwe stuurinrichting is gepatenteerd door Elian.

De ultieme bakfiets

Het resultaat mogen we de perfecte bakfiets noemen. Het lager zwaartepunt zorgt voor een unieke wegligging zowel in rechte lijn als in bochten. Het nieuwe efficiënte remsysteem draagt bij aan de veiligheid. De krachtige motor draagt bij tot de uitmuntende ervaring. Een samengaan van vorm en functie. Dit lijkt de toekomst van de cargobike te worden.

Uitvoerig getest

De fiets is intussen ook al op alle terreinen getest. Jon van Twotone heeft ermee deelgenomen aan een gravelwedstrijd en nam z’n kinderen mee op sleeptouw. Er is iets meer bandenspeling dan op het originele cargo tour model. Waardoor je ook dikkere banden kan plaatsen.

Conclusie

Dit is de ideale bakfiets, de perfecte vervangen van een wagen. Licht, snel en stuurvaardig. Je moet er wel de prijs voor een kleine auto voor overhebben. Maar dat betaalt zichzelf terug in rijplezier. De bakfiets is gelimiteerd, dus haast jullie.

300892-_MG_7044-4c26e4-original-1547474333.jpeg

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc