Ardennenoffensief Guidon Moustache x Le Coffee Ride

We gaan rijden in de Ardennen. Meer bepaald Stavelot. Waar we onderdak vinden bij Le Coffee ride. Het weekend werd georganiseerd door Guidon Moustache. Een fietsfanaat en -maker ineen die niet vies is om een extra event te organiseren om de passie voor de fiets te herontdekken in dit Ardennenoffensief

De ontmoetingsplek

Plaats van afspraak is Le Coffee Ride in Stavelot. Een plek die koers ademt en de passie voor wielrennen onderdak geeft. Geen onlogische keuze. Het is er dan ook heerlijk thuiskomen. We starten meteen met een cappuccino van het huis alvorens de rit aan te vatten. Tim (aka Guidon Moustache) is onze ride leader en heeft alvast broodnodige proviand voorzien om kilometers te kunnen maken.

The Perfect Day

Wij kiezen voor ’the perfect day’, dat is één van de standaard ritten die je in gpx-formaat kan downloaden op de website van Le Coffee Ride. Zo moet je ter plekke niet opzoek naar de ideale routes. Die zijn voor jou klaargestoomd door Jeroen en brengen je tot in de mooiste uithoekjes van deze regio. Ook voor elk type renner is er een rit te vinden.

Lunchbreak

The Perfect day stop bij Le Coffee Ride en zo kan je genieten van een eenvoudige lunch. De keuze is beperkt, maar afgestemd op - hoe kan het ook anders - de fietser. Van eenvoudige pasta tot toast met ei. Met af en toe een slinkse knipoog naar wielerhelden van vroeger.

Zaterdagavond is BBQ-avond

Traditiegetrouw is het bij Le Coffee Ride altijd Barbecue. En het is heerlijk om na een rit van 100 kilometer aan te schuiven aan een groetenbuffet met een goed gegaard stuk vlees en een fietsbiertje de dag af te sluiten. Het is fijn om de goesting terug te vinden bij Rachel en Jeroen om iedereen thuis te laten komen. The perfect day wordt effectief de perfecte dag.

Nacht, ontbijt en Mellow ride

De naweeën van wat bier en het gesnurk van de kompanen heeft ervoor gezorgd dat we na een heerlijk ontbijt gaan voor de Mellow ride. Een zacht ritje. Perfect om zondag in schoonheid te starten en te eindigen op het terras in een waterig lentezonnetje.

DSC_7165-2.jpg
DSC_7244-2.jpg

Conclusie

We hebben zin in meer. Zowel de organisatie (Guidon Moustache) als de locatie (Le Coffee Ride) waren perfect. Een ideale combinatie om de schoonheid van de Ardennen te proeven.

DSC_7176.jpg


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc