Guidon Moustache x Bombtrack

Het idee achter deze fiets was duidelijk: Bouw een machine waar je Parijs-Roubaix op een aangename manier kan uitrijden. De elementen op de fiets werden eerder geselecteerd op duurzaamheid dan op gewicht of prestaties. Het stickertje van Bradley Wiggens op de stuurpen als mooi bijpassend signatuur.

Bombtrack Tempest

Voor het frame - de drager van alle componenten - is gekozen voor een raceframe van Bombtrack: Tempest. Opgebouwd uit staal afkomstig van Colombus. Een betrouwbaar frame dat je doorheen loodzware opdrachten kan sleuren.

Parijs Roubaix

Alle componenten op de fiets werden onder de loep genomen. Bedoeling is om een racefiets te bouwen waar je Parijs Roubaix mee kan finishen. Duurzaamheid en soliditeit als belangrijkste sleutelwoorden.

DT swiss P-1800 Spline

De wielen zijn van het merk DT-Swiss. Mooie rouleurs-wielen gebouwd om je 365 dagen door weer en wind te ondersteunen. Iets zwaarder dan performance wielen, maar deze laten je nooit in de steek en kunnen een slag verdragen.

Ere Research Tenaci

De gravelbanden van het opkomende merk Ere. De Tenaci band is een gravel of grindband. Die je grip schenkt ook al wordt het terrein ruig. Maar het loopvlak van de band heeft een zachter lopend gedeelte om perfect te blijven bollen op mooi asfalt. Een pracht van een combinatie.

Tubolito binnenbanden

Iets waarvan we nog nooit hadden gehoord. Binnenbanden die gemaakt zijn van hightechmateriaal. Hetzelfde materiaal als speakers van gsm-toestellen. Een soort rekbaar kunststof. Schijnbaar fragiel, maar veel steviger dan een rubberen band. De Tubolito binnenbanden zijn gemaakt om je lekvrij over de kasseien te loodsen.

Ovalen tandwiel.

"Dat ovalen tandwiel is een mindset. Ik heb het gevoel dat ik minder ‘een dood punt’ heb." weet Guidon Moustache mee mee te geven. Dan geloven we dat ook graag en als Froome fan is, is dat een extra bevestiging.

Wahoo Roam

Perfect passend op het stuur zit de Wahoo Roam. De nieuwste telg van Wahoo. Een robuuste navigator en fietscomputer die op alle vlakken de vorige computers (Wahoo Elemnt en Wahoo Elemnt Bolt) overstijgt.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc