Mavic Apparel Press Trip

Een uitnodiging krijgen van Mavic om hun toeleveranciers te bezoeken waaide de mailbox binnen eind december. Voor mij is Mavic een fundament in de wielersport. Inzicht krijgen in het productie proces is een kans die we niet laten liggen.

We landen in Lyon. We laten het basiskamp van Mavic - in Annecy - linksliggen en gaan zuidelijker op pad. Hier zijn beide toeleveranciers gevestigd.

Dag 01 - Schoeninnovatie

Slingerend doorheen het Zuiderse landschap gaan we op zoek naar Chamatex. Onze eerste stop op de route. Hier krijgen we de nieuwe innovatie in schoentechnologie te zien en werpen we een eerste zicht op een nieuwe model dat er begin 2020 aan zit te komen.

Overnachting in Tournon-sur-Rhône

De eerste nacht vinden we onderdak in Tournon-sur-Rhône aan de oevers van de Rhôbe. Aan de overzijde van de rivier ligt Tain-l'Hermitage. Een authentieke brug zorgt voor de verbinding van beide provinciestadjes. De setting is prachtig. Voor we aan het avondmaal starten laten we ons verrassen door een heerlijke wijnproeverij.

DSC_6970-2.jpg

Dag 02 - Apparel en kleding bij Payen

Ook voor kleding heeft Mavic een structurele partner: Payen SA. Eentje die kleurvastheid en stofeigenschappen kan verweven in een perfect geheel. Dit vormt het tweede deel van onze trip.

DSC_6989.jpg

Overnachting bij een racepiloot.

Snelheid geldt ook als het toverwoord voor het einde van dag twee. Michel geeft ons inzicht in de aanpak voor de ontwikkeling van de wielen en banden. En hoe het UST-systeem beide samenbrengt. We overnachten met uitzicht op de omliggende valei bij een racepiloot, die z’n guesthouse open heeft gezet om ons te ontvangen. We stoppen de wielsets in onze fietsen om de rit van morgen voor te bereiden.

DSC_7024-2.jpg

Dag 03 - Rit in de Ardèche

Alles valt samen op dag drie. Een moment waarbij we zowel schoenen, kledij, helmen, wielen en banden kunnen testen. We doen een mooie rit langs de Ardèche. De anders zo drukke vakantiebestemming ligt er aan het begin van de lente heerlijk rustig bij. De kilte van de ochtend is intussen weggedeemsterd door een waterachtige zonnetje. Het is heerlijk.

mavic_camp_0319-_B2A9494-MICHAEL FAISS.jpg

Toekomst

Mavic bevindt zich op de snijlijn van innovatie. Ze zoeken de perfecte balans tussen haalbaarheid, esthetica en vernieuwing. Deze belofte kunnen ze waarmaken door het selecteren van de juiste partners. Net zoals Mavic tonen die partners ambitie en inspireren ze elkaar om beter te doen. En zoals ik het nu zie, lijkt het ook de beste manier om geloofwaardig te zijn. Ik kijk uit naar de komende jaren waar we ongetwijfeld vernieuwing zullen blijven zien.


Conclusie

Een fijne trip die kennis, inzicht en fietsen combineert in één inspirerend geheel. Heel fijn dat Mavic andere bloggers, pers en influencers heeft uitgenodigd met een passie voor de fiets. Het was een geweldige ervaring. We kregen een mooi duet van leveranciers voorgeschoteld afgesloten met een pracht van een rit.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc