Performante zonnecrème van Pelotan

Performante zonnecrème van Pelotan

Verrast door de mooie esthetiek en de belofte van een hele dag te kunnen rijden zonder te moeten smeren. Het lijkt onwaarschijnlijk. We testen SPF30, het eerste product van Pelotan.

De verpakking
Dat zit goed. De branding is minimaal en heeft doeltreffende oranje accenten gecombineerd met een dragende diepe paarse kleur. Gedurfd en esthetisch. Wellicht geïnspireerd op de schakeringen van een zonsopgang of een zonsondergang. Uniek in elk geval.

De textuur
Het is geen doorsnee zonnecrème. Erg vloeibaar. Meer een soort transparante olie die op de huid gesproeid wordt. Geen witte dikke zonnecrème zoals we die kennen.

De geur
Heerlijk. Een geur van kokosnoot laat je neusvleugels een sprongetje maken. Het aanbrengen geeft een goed gevoel en tijdens de rit achtervolgt de geur je constant. En dat bedoelen we heel positief.

Een test van zonsopgang tot zonsondergang
Het lijkt een loze belofte. Hoogmoed. Het lijkt toch onmogelijk om een dunne film aan te brengen en helemaal beschermd te zijn tegen de zon. Ik heb tijdens een zonovergoten Tour Des Stations de proef op de som genomen. Mezelf ingesmeerd om 8:30u stipt. De aankomst in Verbier was gepland rond 17:00. Het werd 17:15u. Ik had geen spatje zonnebrand.

DSC_8167.jpg

Conclusie
De SPF30 werkt en dat is op zich al weergaloos. Je kan - zoals Pelotan claimt - rijden van zonsopgang tot zonsondergang met een enkele smeerbeurt. Het product voelt technisch en vernuftig aan en laat je huid glanzen in de zomerzon. Eigenlijk draag je het product met een soort trots met een heerlijke geur in je kielzog terwijl je doorheen de zomerdag snijdt. Pelotan werkt verslavend.

sportograf-132856962-2.jpg

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc