Velofollies. Een esthetische overzicht.

Je hebt beurzen en je hebt Velofollies. Een gezapig allegaartje dat jaar na jaar lijkt uit te groeien tot het fiets-mekka. Wij gingen opzoek naar het beste van het beste. De parels.

Hail to the grail
Canyon. Ze hebben ons vorig jaar verrast met hun nieuwe gravelbikes. Wat een machines. Zowel de versie in aluminium, als de CF-reeksen in Carbon met als toetje de nieuwe cockpit zijn fietsen om bij weg te dromen en een passend antwoord op jouw avonturen.


Kaaiman. Het waterdichte antwoord van Bioracer.
De missie van Bioracers bestond er al in om ons sneller te maken. Nu willen we ons droog maken tijdens de meest barre weersomstandigheden. Van zonsopgang tot zonsondergang droog terwijl het regent, dat kan met het nieuwe jasje van Bioracer.


Aero. Cervélo.
We zagen al het zotte stuur van de Grail. Ook de aero fietsen doen er alles aan zo snel mogelijk doorheen de wind te klieven. Met af en toe unieke stuurconcepten. De nieuwe S5 ademt snelheid.


Rondo. De kleurrijke ontdekking.
Opvallend in details met mooie toesten en subtiele kleurvlakken. We kunnen de fietsen van Rondo.cc wel smaken. Van gravelfiets tot racefiets, allemaal hebben ze een uniek systeem in de voorvork ingewerkt: de tiptwin. Om te schakelen tussen comfort en racemodus.


Ampler. Onzichtbaar elektrisch.
Dit jaar gaat er door de fabrikanten extra aandacht naar e-bikes. Ampler is een jong merk uit Estland dat furore maakt door net zo onopvallend mogelijk elektrisch te zijn. We houden enorm van het oplaadsysteem en de connectiviteit met een eigen app. Er zit subtiele magie in Ampler.


Mavic. Geweldig schoeisel.
Kleren maken de man. En schoenen doen dat evenzeer. Wij houden van eenvoud. Een strakke belijning die de voet mooi omspant. De Cosmic Ultimate SL schoenen van Mavic zijn een streling voor het oog.


Maap
Het Australische MAAP is een streling voor het oog. Mooie kleurcombinaties in een perfecte pasvorm gegoten. Het is onze eerste ontmoeting met het merk. Wellicht niet het laatste.

Chimpanzee.
Heerlijk. Zowel op als naast de fiets. Ver weg van alle technische sportvoeding. Vinden we voeding met smaak. Misschien net iets minder geoptimaliseerd, maar ten minste geen aanslag op je lichaam. Een snack die je wil eten. De energy chews zijn een perfecte toevoeging aan het rijkelijke assortiment.

DSC_5083.jpg

Strömer. Onder hoogspanning.
De referentie in Speed-Pedelecs is het Zwitserse Strömer. Wij konden er voor het eerste kennismaken met het vlaggenschip: ST5. Een snelheidsmachine die je van A naar B brengt tegen een snelheid van 45 kilometer per uur en er nog eens een verbluffende actieradius tegenaan gooit. Het intelligent scherm met slimme functies is een pluspunt. De constante internetverbinding van de fiets is dat nog meer.


Ere Research.
We schreven al over de banden en geweldig we ze vinden. Nu beschrijven we het zadel. Het was Piet zelf die ons tijdens Velofollies de uitleg gaf over z’n nieuwe innovatie. Een zadel dat in primeur werd getoond. Uniek aan het zadel is dat er een comfort switch opzit. Die laat je kiezen tussen hard en comfort tijdens het rijden.


Zijn er zaken die wij hebben gemist? Laat het ons weten.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc