Rapha onthult nieuwe kit van Education First

Rapha terug naar het WorldTour peloton na het avontuur met Team Sky en een afwezigheid van 2 jaar. Uiteraard als leverancier van de kledij, maar deze samenwerking gaat veel dieper. Het is een belofte om het ware gelaat van een profteam te laten zien. De belofte om te inspireren en renners terug dichter bij de mensen te brengen. Een verbintenis waar we erg naar uitkijken.

Lancering tijdens Tour Down Under

Rapha heeft de volledige visuele identiteit van Education First onder handen genomen. Het resultaat is voor het eerste te zien tijdens de Tour Down Under. Waar de nieuwe truitjes van Education First voor het eerste het levenslicht zien. Het markeert Rapha’s terugkeer naar het profpeloton met een visuele stijl die op alle fronten aanspreekt.

EF_Intro.jpeg

Van de machine team sky naar de menselijkheid bij EF

Toen Rapha in 2000 voor het eerst instapte in het profpeloton zorgde dat meteen voor een esthetische dynamiek. Stijlvolle wielertenues waren tot dat moment ongezien. De visuele stijl was fantastisch, maar het DNA van team sky en Rapha, lagen iets te ver uit elkaar.

20181220_EF_training_camp_emilymaye-12962.jpeg

Verhalen versus vermogens

Waar het bij Rapha om verhalen, menselijkheid en kameraadschap gaat, is er bij Team Sky vooral het geloof in de wetenschap. Dat valt nu eenmaal moeilijk te verzoenen. Een gevoel - moet ik toegegeven - dat ook bij mij heerst. Als wielerliefhebber supporter ik voor het menselijke vermogen. Niet voor de wattage-meters en de medische optimalisatie. Het huwelijk tussen EF en Rapha lijkt fundamenteler. Een diepgewortelde belofte om de toekomst van de wielersport te veranderen.

Herkenbaar roze

Rapha houdt vast aan het roze dat frivool en stijlvol verweven zit doorheen hun hele collectie. Alleen wordt het roze nu omarmt met een zeem van blauwe toetsen, wat resulteert in een gedurfde kit. Het belangrijkste doel is om op te vallen, tussen de visuele chaos van het peloton, zonder de esthetiek te verloochenen. Het ontwerp is geïnspireerd op het anders denken van het team en de renners, hun individuele karakters en persoonlijke stijlen.

OverviewRaphaEF-01-01.jpg

Vooruitstrevend

Tijdens de jaren van afwezigheid heeft Rapha niet stilgezeten: ze bleven de teams CANYON // SRAM, Team Wiggins, Rapha-Condor,… ondersteunen. Hierbij kregen ze inzichten om hun huidige Pro-team collectie constant verder te ontwikkelen. Dat heeft er allemaal toe bijgedragen dat deze kit zich op de snijlijn bevindt van schoonheid en technisch vernuft. Rapha is blijven innoveren en komt met een wielertenue die progressief en geavanceerd is. Een collectie die de grenzen van aerodynamica en materiaalkeuze blijft verleggen.

EF_Sep.jpeg

Wedstrijden

Ik kijk erg uit de frisse wind doorheen het peloton. Al zal ik vooral m'n oog laten vallen op Sep (Van Marcke) en hoop ik op knalprestaties in De Ronde en Roubaix. Wedstrijden die me aan m’n TV kluisteren. Naast die topwedstrijden zullen de renners ook het alternatieve circuit induiken met Ultra Endurance wedstrijden, Gravel races, criteriums om zo een breder publiek aan te spreken. Ook dat moet - samen met mij - een heleboel mensen warm maken in meer…

Je kan de collectie bekijken op de website van Rapha.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc