Doorheen de Festive500 met Ere Research

Doorheen de Festive500 met Ere Research

Het is wat met die festive 500. Vaak in een hondenweer de straten op om 500 kilometer te ploeteren tussen kerst en nieuwjaar. Geen ongevaarlijke opgave.

De juiste bandenkeuze
Het is belangrijk om met de juiste bandenkeuze op weg te gaan en onszelf te wapenen tegen slechte weersomstandigheden. Ons oog viel op Ere Research en wel op twee types in het assortiment: Pontus en Explorator. We stellen ze even aan je voor en leggen de geheimen bloot.

Pontus aka de regenband
De regenband van Ere Research heet Pontus. Hij dankt zijn naam aan de Griekse God van de zee en is specifiek ontwikkeld om je op natte wegen overeind te houden. Vooral in scherp en snel bochtenwerk houdt hij je op koers. De band heeft specifieke inkepingen om het water efficient af te voeren en zo het contact tussen weg en band te garanderen. Een goede lekbescherming - armis 2 - krijg je er zomaar bij.

Explorator aka de Vier seizoensband
De vier seizoensband van Ere heet Explorator. Hij heeft het hoogste lekbeschermingsniveau - armis 3 - om je moeiteloos doorheen vuile en vochtige wegen te laten rijden. Het is de ultieme lange-afstandsband van Ere research. Ideaal om je doorheen alle seizoenen te loodsen of perfect om te monteren als raceband voor woon-werkverkeer. Bij ons valt het logo dat subtiel in het profiel van de band verweven zit erg in de smaak.

DSC_4912.jpg

Conclusie
Het was een eerder droge festive500 voor me en de explorator banden hebben me lekvrij doorheen de week geloodst. De Ere Research banden komen zoals altijd in een bloedmooie verpakking voorzien van binnenband en ventielverlengers. Meer informatie over de Pontus en Explorator kan je terugvinden op de website van Ere Research.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc