Mavic Comete Ultimate Mips Helm

Mavic Comete Ultimate Mips Helm

De Mavic Comete Ultimate is de nieuwste helm van Mavic. Een aerohelm voor de performance rijder gemaakt om snelheid te maken zonder de luchtdoorvoer te verwaarlozen.

Test in de windtunnel

Mavic heeft de Comete Ultimate helm getest in de windtunnel en zegt dat de nieuwe helm de renner 3 watt bespaart ten opzichte van zijn Cosmic Pro-helm. Het vorige topmodel.

Nieuwe looks

Maar vergelijkbaar met de Cosmic pro is hij allerminst. Dit is een heel nieuw model. De helm oogt ook een pak agressiever. Esthetisch - en dat is uiteraard persoonlijk - vind ik het een erg aantrekkelijke helm met subtiele en toch doordachte design-elementen.

Zijdelings gesloten

Als je naar de zijkant kijkt lijkt de helm vrij gesloten. Die geslotenheid zal wellicht bijdragen tot die aerodynamica. Kijken we naar de voorzijde van de helm dan zien we grote ventilatieopeningen die zorgen voor een royale luchtstroom over het hoofd. Ook de grote opening achteraan zorgt voor mooie afvoer van die lucht. Zeer aangenaam op warme dagen.

Veiligheid

De nieuwe constructiemethode EPS-4D gecombineerd met de MIPS-technologie zorgt ervoor dat dit een geweldig veilige helm is. Tot 30% beter schokabsorptie ten opzichte van andere helmen in hetzelfde segment. Een mooie belofte van Mavic.

Pasvorm

Ook over de pasvorm is nagedacht. Weinig een helm opgehad die onmiddellijk mooi zit. Perfecte sluiting om aan te draaien aan de achterzijde van het hoofd. En ook de sluiting onderaan de kin is makkelijk in stellen en past rond ieders hoofd door een verschuifbaar systeem in de plaats van klassieke ‘bandjes’.


Conclusie

Dit is de perfecte combinatie van aerodynamica en ventilatie. Een stijlvolle helm die snelheid ademt en verfijnde toetsen Mavic elementen verweeft in een topproduct. Met de Mips technologie krijg je er nog een extra laagje veiligheid bij.


Headerbeeld door @mikefize


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc