Stoffering van Mavic

Naast de nieuwe stoffering voor de schoenen hebben we tijdens onze Apparel perstrip ook inzicht gekregen in de ontwikkeling van fietstruitjes en fietsbroeken van Mavic. Een verhaal dat niet enkel gaat over de stof zelf. Maar ook over zitcomfort van de broeken op het zadel. Een verhaal dat voor mannen en vrouwen iets anders wordt aangepakt. Eén van de partners hierbij is Payen SA.

Opbouw van de stof

Het is ongelofelijk hoeveel energie er kruipt in de ontwikkeling van stoffen. Het lijkt simpel. Elke kledingstuk dat we dragen is opgebouwd uit een vezels die worden omgezet in garen, op hun beurt worden ze omgezet in stof om hiermee textiel te maken.

Keuze in opbouw

Het is in de keuze van die garen en vezels dat de geboorte van de uiteindelijk stof zit. Met deze keuze bepaal je ook de kwaliteit en de eigenschappen van een stof. Het is die samenwerking met de toeleverancier die Mavic in de verf wil zetten.

Partnership

De keuze om samen te werken viel op Payen een leverancier die verspreid zit in de Ardèche. Waarbij heuvels en valleien de fabrieken herbergen. Een lokale speler die een rijke geschiedenis heeft en nu vol inzet op Europese innovatie.

Ortholite

Mavic combineert de stoffen van Payen met de eigen geproduceerde Ortholite: Het schuim dat je kan terugvinden in de bibshorts. Volgens hun intern onderzoek de referentie in de fietswereld.

OrtholiteMavic.jpg

Ambitie en Toekomst

Mavic bevindt zich op de snijlijn van innovatie. Ze zoeken de perfecte balans tussen haalbaarheid, esthetica en vernieuwing. Deze belofte kunnen ze waarmaken door het selecteren van de juiste partners. Net zoals Mavic tonen die partners ambitie en inspireren ze elkaar om beter te doen. En zoals ik het nu zie, lijkt het ook de beste manier om geloofwaardig te zijn. Ik kijk uit naar de komende jaren waar we ongetwijfeld vernieuwing zullen blijven zien.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc