Rapha lanceert Rapha Custom

Een maand geleden startte Rapha met Rapha Custom. Het onderscheidt zich hiermee van concurrenten door een eigen digitale tool te ontwikkelen om die personalisering vorm te geven. Rapha biedt hier een kwalitatief antwoord op personalisering.

De probleemstelling

We kennen - of we kennen het niet - maar bij vele bedrijven die customisation aanbieden, moet je je laten begeleiden. Je hebt een wit vlak en je kan aan de slag, met als resultaat een eindeloos proces van reviews met - erg vaak - een pover eindresultaat. De depersonaliseerde wielerkleding is ook vaak van een magere kwaliteit.

Custom-Joe-Cox-3060.jpg

De oplossing

Die lijkt Rapha gevonden te hebben in een tool die toelaat om je proces volledig digitaal af te handelen. De mogelijkheden lijken eindeloos en de eventuele (kleine) beperkingen zorgen voor een zuiver en esthetisch visueel eindresultaat.

Custom-Starting-Points-Flat-4 copy.jpg

Mogelijkheden

Je kan truitjes, bibshorts, gilets, baselayers en allerhande accessoires samenstellen om een volledige kit samen te stellen. Telkens gaat het om topproducten uit de pro-team collectie van Rapha.

Pasvorm

De pasvormen lopen gelijk met de standaard collectie van Rapha. Maar twijfel je toch, kan je in de Rapha Clubhuizen terecht om een voorbeeldcollectie aan te trekken en te checken of hij past.

De cijfers

Je kan al bestellen vanaf 5 stuks. Ga je over tot grotere bestellingen, kan je korting oplopen tot 40%. Als je de bestelling eenmaal hebt geplaatst, moet je 8 weken wachten en dan wordt je pakketje geleverd.


Conclusie

Personalisering is wellicht een antwoord op wat klanten van Rapha al enige tijd willen. Nu is hier een passende oplossing voor gevonden onder de vorm van een digitale tool die je door het proces loodst. Zoek je als club of vriendengroep kwalitatieve fietskledij, zoek niet verder. Het gebruiksgemak en de kwaliteit zorgen voor een schitterende ervaring.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc