Tickr Fit. Omarm hartslagmeting.

Tickr Fit. Omarm hartslagmeting.

Wahoo heeft een nieuwe hartslagmonitor uit. En die gaat rond de arm. Inderdaad de arm. Al jaar en dag trainen we met hartslagmeters die rond de borst gaan. Daar komt nu verandering in. En of dat beter is. 

Verpakking
Zoals altijd bij Wahoo is de verpakking duidelijk en helder. Er zijn geen overbodigheden aanwezig. Er valt ook weinig in te stellen aan zo’n hartslagmonitor. Een oplaad-kabeltje, de monitor zelf en twee armbandjes kan je terugvinden in de verpakking. 

Look en feel
Heel premium. De monitor voelt solide aan en ik heb het gevoel dat Wahoo het design meer is gaan uitpuren. Logo en branding zijn iets minimaler toegepast. Beter, eenvoudiger en strakker. Hier hou ik wel van. De monitor klikt magnetisch op de oplader. Ook dat is heel fijn. Nadeel aan de specifieke oplader is dat je er weer een oplaad-kabeltje bij hebt om in het oog te houden. 

Het gedoe
Dat valt weg. Vaak vergat ik een klassieke hartslagmeter of dacht ik er pas aan als de fietskleren al om het lijf zitten. In zo’n geval laat ik de hartslagmeter voor wat het is. Dat ligt waarschijnlijk ook aan mij, het is een kwestie van structuur. Ik heb dat minder. Nu gaat het makkelijker. Net als een polsband schuif je hem rond de arm. Alleen trek je hem hoger tot rond de onderarm.

Dames
Ook dames zijn in het voordeel. De zone van de traditionele hartslagmeters overlapt soms met de sportbeha. Zowel bij mannen als vrouwen durft zo’n traditionele hartslagmeter wat zakken tijdens het sporten. De Tickr Fit zit strak waar je hem hebben wil en verder vergeet je dat hij er is. 

Optische precisie
De Tickr Fit gebruikt een optische sensor. In het verleden waren dit type sensoren niet erg accuraat. De technologie staat intussen helemaal op punt en tijdens mijn testritten was de meting altijd erg accuraat en precies. M’n hartslag viel nooit weg. Optische sensoren hebben het voordeel dat de sensoren niet vochtig hoeven te zijn. Wat wel het geval is bij traditionele sensoren. De hartslagmeting bij de Tickr Fit is dus onmiddellijk bij het aantrekken erg nauwkeurig en precies. 

De Batterij
Die gaat 30 uren mee. Dat is een pak meer dan een doorsnee smartphone. Anderzijds is dat enorm veel minder dan een traditionele hartslagmeter. Die lijken oneindig mee te gaan. Ik denk zelfs dat ik sneller van fiets wissel dan de batterij in m’n traditionele hartslagmeter. Dat zal je dus wel moeten doen.

Andere sporten.
De hartslagmeter is makkelijk te gebruiken bij andere sporten. Vooral bij zwemmen lijkt dit een pak makkelijker te zijn dan een traditionele hartslagmeter. Verwacht je tijdens lange ritten in de zon wel op een nieuwe ‘tanning line’. Tijdens m’n bezoek aan Tenerife heb ik - om dit wat te vermijden - de hartslagmeter hoger opgetrokken tot de biceps. Ook hier bleven de Tickr Fit perfecte data doorsluizen naar m’n element Bolt. 

Conclusie
Vind je een hartslagmeter rond de borst niet prettig zitten. Of besef je - net zoals ik - pas dat je de hartslagmeter bent vergeten als je al volledig in tenue bent. Dan is dit een geweldig product. Makkelijk aan en uit te trekken. Geen echte revolutie maar in mijn geval wel een verbetering.


Informatie over de Wahoo Tickr Fit kan je terugvinden op de website van Wahoo.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc