Ass Saver X Enisaurus

Zowat elke fietser heeft er een hekel aan. Slechts enkelen voelen zich als een vis in het water bij regenweer. De kilte, de koude, de nattigheid. Het is niks voor mij en dat zal het ook nooit worden. En zelfs als de hemelsluizen dicht zijn en de wolken er de laatste druppels hebben uitgeperst kan je nog nattigheid voelen. De baan ligt immers vochtig en het opspattend water zorgt een natte ‘onderbouw’. Hier komt Ass Savers om de hoek kijken. Een kleinigheidje op de fiets met een enorme meerwaarde. Die meerwaarde wordt nog versterkt door de samenwerking met Enisaurus. De toeleveranciers van de opzwepende grafiek uit de gelimiteerde uitgave die je hier ziet.

Een stukje geschiedenis
Het is de oprichter Staffan Wiegel die, eerder toevallig, een stuk karton onder z’n zadel schuift om tijdens een plensbui relatief droog thuis te komen. Positief verrast door het resultaat beslist hij om dit idee verder te exploreren. Samen met enkele bevriende fietsers trachten ze dit spatbord-concept verder uit te werken. Ze dopen hun spatborden - ass savers - en nemen een korte video op om het idee wereldkundig te maken. Hun video gaat viraal. Ze zetten bijgevolg een kleine webshop op en de rest is geschiedenis.

Groeide fanbase
Intussen worden Ass Savers door vele fietsers geprezen om de esthetiek, de eenvoud en de kostprijs. Als eerste spatbord ooit mag het worden gebruikt in UCI-wedstrijden. Het bedrijf dat eigenlijk gestart is als een grap door bevriende fietsers verkocht intussen meer dan een miljoen Ass Savers. 

Ass Saver Big X Enisaurus
Enisaurus is een illustrator uit Valencia. Hij zorgde voor een buitenaards verhaal dat hij tot leven heeft gebracht in drie varianten. Zo heb je voor elk van je tieten een eigen verhaal. De bandana maakt het pakketje helemaal af. De spetterende tekenkunst is levendig gebracht. Zelfs m’n kinderen kunnen de spatborden smaken. 

Conclusie
Een van de meest geniale uitvindingen sinds het wiel. Esthetisch niet onaardig en een ware droom voor je achterste. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Reken hierbij nog eens de gelimiteerde versie van Enisaurus en je zit gebakken.  


De Ass Saver x Enisaurus gelimiteerde uitgave kan je hier aanschaffen
De website van Enisaurus kan je via deze link bereiken.

Een volledige inkijk in het verhaal over de samenwerking tussen Ass Savers & Enisaurus kan je hier nalezen.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc