Çois Cycling Legacy

Wat als fietsen in je DNA zit? Wat als je voorbestemd zou zijn om ooit een merk op de markt te brengen dat fietsers kleedt en inspireert. Dat is exact het verhaal van Tom en Çois Cycling Legacy. Een verhaal dat start bij grootvader François en nu in de handen ligt van z'n kleinzoon. Tom houdt de herinnering levend, diept het verhaal verder uit en verbindt zo generaties fietsers om de liefde voor de koers te herwinnen. 

Een stukje geschiedenis
Het is de grootvader die heeft gediend als inspiratiebron. In 1936 - op achttienjarige leeftijd - wordt François nationaal kampioen bij de junioren en verzilvert hij een deelname aan de Olympische spelen van Berlijn in datzelfde jaar. In de herfst van z’n carrière kan hij terugblikken op een aantal titels bij het baanwielrennen en wordt hij ploegleider en derny-gangmaker. 

François Cools (op fiets) en een jonge Eddy Merckx tijdens de Nacht der Naastenliefde, waar ze voor de grap van plek wisselden.

François Cools (op fiets) en een jonge Eddy Merckx tijdens de Nacht der Naastenliefde, waar ze voor de grap van plek wisselden.

En verder?
Beide zonen - Eddy & Milo - bezitten ook het talent van hun vader en doen het niet onaardig in amateur koersen. De familie is gepassioneerd en gebeten door de wielrennerij en stijl. Laat net dat de hoofdingrediënten zijn van Çois Cycling Legacy en een merk is geboren. 

Verfijnde grafiek
De kleding is sober. Het zijn stuk voor stuk essentiële kledingstukken. Subtiel genoeg voor elke activiteit, met een zachte knipoog richting wielrennerij. Doorvlochten van passie voor het verleden en die zweem van nostalgie wordt mooi doorgetrokken in de grafiek en de quotes. 

Çois-heartcore.jpg

Conclusie
Wil je subtiel laten blijven dat je de passie voor de fiets hebt in een sobere vorm? Dan is dit perfect voor je. Doorspekt van traditie in een bescheiden gedaante. Het is een ode aan de wielersport maar je kan het net zo goed dragen op je volgende business meeting.

DSC_8260.jpg

Bekijk zeker hun website of check de instagram-pagina voor de laatste update. 


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc