Lester Cycles

Verscholen in een Amsterdams pakhuis dat zit genesteld tussen Amsterdamse grachten ligt het atelier van Lester Cycles. De naam hoef je niet ver te zoeken. Lester is de naam van de man achter het merk. Lester bouwt handgemaakte stalen fietsen met passie.

Handgemaakt staal
Wanneer je het pand betreedt overvalt je onmiddellijk een behaaglijk gevoel. Een plek waar nostalgie, ambacht en passie elkaar ontmoeten. Dit is geen fietsenwinkel op zoek naar klanten. Dit is een atelier op zoek naar mensen met een passie voor de fiets.

Comfortabel staal
Lester werkt met Colombus staal. Een hoogwaardige Italiaanse fabrikant die vol inzet op staal. Terwijl de markt neigt naar Carbon wordt hier constant geïnnoveerd om de beste stalen buizen te ontwikkelen. De processen van dat staal zijn intussen zo geoptimaliseerd dat het comfort nagenoeg gelijk of beter is dan de huidige carbon frames.

Ik heb klanten die zo tevreden zijn van de fiets, dat ze kun carbon fietsen hebben verkocht en helemaal zijn overgeschakeld op staal
— Lester Cycles

Samenstellen frame
Alles is vrij te kiezen. Kleuren, afwerkingen en franjes. Het moet alleen staal zijn en vooraf wordt uiteraard eerst een bikefitting gedaan. Om zeker te zijn dat jouw frame perfect op snit wordt afgeleverd. Dat proces zorgt voor een soort vriendschap tussen framebouwer en klant.

Bij mensen die een fiets bij me kopen, ontstaat er een soort vriendschap. Elke fiets is uniek en we moeten samen door een aantal beslissingen. Dat zorgt voor een intense band
— Lester Cycles
DSC_3381.jpg

Conslusie
Op zoek naar een gepersonaliseerde fiets? Stop maar met zoeken. Lester is jouw man. Op een meesterlijke manier ontwerpt en ontwikkelt hij frames en fietsen. Vakkennis en vriendschap krijg je er gratis bij. Lester is een one-man show. En wel een hele goeie.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc