far ride magazine #7

far ride magazine #7

Een nieuw magazine in de hand is altijd fijn. De geur van het papier, de scherpte van de kleuren en de zuivere witte esthetiek valt meteen op. Het kader waarbinnen fotografie en tekst uitgepuurd zijn - de ‘cadrage’ zoals ze zeggen - is prachtig. Als de inhoud dan nog eens meevalt, kunnen we spreken van een voltreffer. 

Sprekende passie
Het is een magazine dat inspireert en dat merk je al vanaf de cover. Een magazine samengesteld door mensen die altijd met hun neus in de wind zitten. Zoekend naar mooie onderwerpen en genietend van elke vallei, elke beklimming en elke pedaalslag. Een magazine dat passie spreekt.

Kwartaaluitgave
far ride kan je elk kwartaal bemachtigen en de onderwerpen variëren sterk. Anders dan je zou verwachten is het uitgegeven in Seoul. Korea. Vanuit ons oogpunt, België bakermat van de sport, is verrassend en fris. Een nieuwe invalshoek met inspiratie en mooie verhalen als enige constante. 

Inhoud
We kunnen verhalen terugvinden van een trip doorheen Sri-Lanka slingerent over wegen die nog zelden met de fiets werden bereden en die je in staat stellen het echte Sri-Lanka te ontdekken. Een inspirerend verhaal over de mooiste fietsen ter wereld: field cycles. Een mooie fotoreportage over streetcycling in Madrid en we sluiten af met gezonde wielrennerskost. 

Synthese
Naast de professioneel getinte magazines die de sport bejubelen en advertenties naar je hoofd slingeren met de nieuwste shimano of sram groepen is dit magazine van een heel ander kaliber. far ride wakkert de passie voor het fietsen aan terwijl het aanschurkt tegen reizen en lifestyle. Het gaat niet om de snelste te zijn. Het gaat erom dat je eropuit trekt en avonturen beleeft. Ride out.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc