Zet vast wat loszit met Hexlox

Zet vast wat loszit met Hexlox

Je kan je fiets vastzetten met sloten, maar accessoires op je fiets helemaal vastzetten lukt niet. Iemand met een schroevendraaier of inbussleutel kan zomaar je zadel meenemen. Gaat het over een racefiets dan is het voor de wielen nog makkelijker.

De sleutel samen met de kleine magneetjes.

Minimagneetje
Het principe is doodeenvoudig. Met een klein uniek magmeetje kan je ervoor zorgen dat een inbussleutel geen grip krijgt op je fiets. Het magneetje neemt als het ware de plek in van een inbussleutel.

Andere toepassingen.
Hexlox gaat ook verder door ervoor te zorgen dat ze accessoires meeleveren. Je snelspanner (voor je fietswiel) wordt vervangen door een soort vaste as. Hierin wordt hetzelfde principe toegepast.

Eén nadeel
Je moet wel altijd je ’sleutel’ meehebben om je accessoires los te maken. Heb je die niet bij, dan kan niemand je helpen bij bijvoorbeeld een lekke band. Mezelf kennende zou dat een probleem kunnen zijn.


Conclusie
We zien dit product eerder tot zijn recht komen in een stedelijke omgeving. Waar diefstallen iets vaker voorkomen dan in landelijke regio’s. Ook zie ik dit niet als het perfecte product voor een racefiets. Waar je al gauw snelle wissels moet kunnen doorvoeren voor een lekke band. We zien dit wel perfect werken voor een commuter bike.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc