Rokform. Onverwoestbaar magnetisme.

Rokform. Onverwoestbaar magnetisme.

Het is me wat, wij fietsers in onze digitale wereld. We willen altijd op de hoogte zijn en dan is de telefoon op de fiets meenemen een must. Het liefst op een zichtbare plaats. Het liefst muurvast op je stuur, met zicht op wegdek en telefoon. En dan komt Rokform met de oplossing.

Unboxing en Principe
De verpakking is in alle geval mooi en uitgepuurd. Het oranje-grijze kleurpallet van het merk wordt mooi doorgetrokken in verpakken. Het assortiment staat er mooi als groep. Het schreeuwerige oranje is gelukkig niet doorgetrokken op de producten zelf. Die zijn neutraal met zwarte en transparante elementen. Het principe van Rokform is doodeenvoudig: Je telefoon krijgt een hoesje en dat hoesje kan je op allerlei houders ‘klikken’ door middel van magneten.

Magnetisme zorgt voor houvast
Magnetisme zegt u? Is dat niet gevaarlijk voor m’n telefoon? Dat dacht ik ook eerst, maar een grote misvatting zo blijkt. Oude harde schijven (die we terugvinden in oude computers) hebben hier wel last van. Smartphones en nieuwe draagbare computers - die allemaal een 'solid state drive’ hebben - zijn immuun voor magnetische velden. Een nieuwtje voor mij, maar wel een hele geruststelling.

Langs de onderzijde zie je de magneet goed zitten

Langs de onderzijde zie je de magneet goed zitten

Muurvast en muisstil
Je telefoon zit echt muurvast op de houder. De combinatie van een kliksysteem en de magneet, geeft echt een heel veilig gevoel. Een dubbel slot-systeem in feite. Hiervoor gebruikte ik Quadlock - enkel een klik-systeem - en m’n telefoon trilde hier mee met schokken van het wegdek. Dat is nu verleden tijd. De stilte - wanneer je over het asfalt raast - is terug van weggeweest dankzij de magneet.

Overige accessoires
Er zijn naast fiets accessoires ook houders voor de wagen of de motorfiets. Altijd handig als je toch die hoes rond je telefoon hebt zitten en je de telefoon in de wagen of op je motorfiets wil gebruiken om te navigeren.

De overbodige extra beveiliging
Bij elke telefoonhouder zit een kleine beveiliging bij om je telefoon te beschermen tegen een val. Wij raden het gebruik hiervan af. Want met enkele ritten achter de kiezen zit de telefoon nog steeds gebeiteld op m’n stuur. Ik geloof nooit dat je telefoon er in normale tot kassei-achtige omstandigheden afdondert. Mocht het toch gebeuren lijkt de hoes onverwoestbaar.

Conclusie
Zoek je een ideale metgezel om je telefoon mee te nemen op de fiets. Dan kan je de zoektocht nu staken. Rokform biedt je solide oplossingen aan die je vertrouwen schenken en vergeet die angst voor de magneet vooral.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc