Bang(erang) & Olufsen Earset

Muziek en sport gaan voor mij goed samen. Maar ik wil meer. Als ik ritten doe waarbij ik sport gebruik als transport, wil ik  m’n favoriete nummers ook bereikbaar zijn en de telefoon kunnen opnemen. Maar bovenal wil ik een esthetisch product. Mooi en degelijk. Duurzaam en niet opzichtig. 

De verpakking
Mooi en verfijnd. Je verwacht van B&O ook weinig anders. De Earset zit mooi naar je te lonken bij het openen van de doos. De aantrekking die het product heeft - hoe klein ook - is nadrukkelijk aanwezig. Eenzelfde gevoel als bij Apple Producten en andere hi-end merken. Wanneer je het product daadwerkelijk vastneemt, wordt de kwaliteit bevestigd. Dit is een blijver. 

Een klassieker. 
De Earset is nieuw en toch is hij dat niet. Het was Anders Hermansen die in de jaren negentig de eerste schetsen op papier zetten voor een innovatief staaltje product design. Het ontwerp is sindsdien zo goed als ongewijzigd is gebleven. Aanwezig in alle subtiliteit en toch opvallend genoeg. Heel herkenbaar en door z’n unieke vormentaal een klassieker in wording. Maar dat is puur afgaand op de looks. Wat zegt dat geluid?

DSC_5165.jpg

Voortreffelijk geluid.
Ook dat stelt niet teleur. Helder en accuraat bij de eerste klanken. En naarmate de seconden verder wegtikken ontdek je een gedetailleerd  pallet aan tonen. Nooit schel of dof. De kwaliteit is uitmuntend en onweerlegbaar goed. 

DSC_5199.jpg

Bewegingsvrijheid
Op de fiets is dit een verademing. Je hebt bewegingsvrijheid en je kan er met een volle batterij 5 uur tegenaan gaan. Al moet ik toegeven dat ik wat gesuis van de wind in m’n oren krijg wanneer ik hogere snelheden haal. Maar ook naast de fiets is het echt geweldig. De earset ligt steevast op m’n bureau klaar om doorheen m’n nummers te gaan en om telefoontjes te plegen. 

DSC_6122.jpg

Conclusie
Het is niet het goedkoopste set oortjes, maar dat hoeft ook niet. Je gaat ervan houden en wordt snel een deel van je leven. Een ideale metgezel op de fiets, kantoor, thuis en doorheen de stad. Iets minder voor de echte performance rijder. Maar ach, die moet ook af en toe in stijl op de fiets zitten. 


Alle informatie van de B&O Earset kan je hier terugvinden.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc