De wereld rond met Thule RoundTrip Transition

Je fiets meenemen op vakantie is een evidentie. Maar ga je met het vliegtuig is die evidentie een pak minder. Wij hebben een fietsvakantie naar Tenerife geboekt en er zijn een heleboel vragen die je hebt alvorens je beslist om je fiets mee te nemen. Maar de belangrijkste vraag lijkt ons: raakt m’n fiets wel veilig aan de andere kant van de oceaan. Wel hier komt Thule met een pasklaar antwoord: RoundTrip Transition

De koffer
De koffer is een kist, geen zak dus. De stevige buitenkant boezemt meteen vertrouwen in voor de trip naar Tenerife. Verder is de kist ook makkelijk afsluitbaar. Dat geeft nog meer vertrouwen om je dierbare tweewieler mee te nemen. 

Ingebouwde Rail en fietsstandaard
Onderaan in de kist zit een lichtgewicht aluminium rail ingewerkt. Hierop kan je de fiets monteren. Diezelfde rail doet ook dienst al fiets-standaard. Dat is een erg handige meerwaarde. Je kan op die manier ter plaatse aan je fiets werken en hem zo opnieuw in elkaar steken.

Zakken voor wielen
De wielen zitten niet los, die kunnen netjes in wieltassen zodat ook hier geen beschadigingen voorkomen. In de fietszakken zitten ritsen met ingebouwde zakjes voor snelspanners en andere toebehoren.  

Waarom je fiets meenemen? 
Wij vinden het aangenaam op onze eigen fiets te rijden. Dan voel je jezelf in alle geval nog een beetje thuis. Je vermijdt ook dat je op reis opzoek moet gaan naar iemand die kwaliteitsfietsen verhuurt en een goede service levert. Ga je buiten het hoogseizoen is er minder kans dat de er verhuurdiensten open zijn. Ga je in het hoogseizoen, heb je kans dat ze verhuurt zijn. Je hebt in alle geval fietszekerheid op je eigen fiets.

Een detail van Canyon's  Ultimate CF SLX  met in de achtergrond de  Thule RoundTrip Transition .

Een detail van Canyon's Ultimate CF SLX met in de achtergrond de Thule RoundTrip Transition.

Enkele belangrijk features

  • De kist is gebouwd uit een stevig materiaal
  • Intern zit je fiets vast op een aluminium rail
  • Er gaat een lichtgewicht fietsstandaard mee, heel makkelijk om je fiets in elkaar te steken
  • De koffer is voorzien voor verschillende fietsen (steekas of snelspanner) en zowel voor mountainbike als racefiets. 
  • Er worden ook mooi wieltassen meegeleverd, zodat je frame niet in contact komt met je wielen. 
  • Handig handvat en wielen om de kist te transporteren. 
  • Voldoende opbergruimte om ook je helm, schoenen e.a mee te nemen.

Alle informatie over de Thule RoundTrip Transition kan je terugvinden op de website.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc