Beleef je avonturen in VR met Garmin Virb360

Beleef je avonturen in VR met Garmin Virb360

Dat we genieten tijdens een fietstocht spreekt voor zich. Het is geen leugen dat het aangenaam vertoeven is op en naast de fiets. Mensen die dit niet kennen, kunnen er onmogelijk over meepraten. 'Je zou erbij moeten zijn' zeggen we dan.

De oplossing van Garmin
Het geliefkoosde merk dat wij - fietsers - vooral kennen van z'n navigatie-instrumenten denk hier een oplossing voor hebben gevonden: De Garmin VIRB360. Dat is een robuuste waterdichte camera die al je belevenissen kan vastleggen met een aanraking of een spraakopdracht.

DSC_1938.jpg

Unboxing
Het uitpakken is superfijn en uit het doosje blijkt al dat dit een heel compact toestel is. In het doosjes vind je een oplaadkabel, statief, batterij, boekje en bevestigingensaccesoires voor de VIRB 360. Dit beloofd mooi te worden.

Belevenis krijgt een extra dimensie
Waar een standaard camera ophoud met hetgeen er zich voor je afspeelt, wordt nu de hele omgeving opgenomen. Je kan bijvoorbeeld een snellere oprukkende spurter zien komen die dadelijk vanachter je rug uit je wiel zal kletsen richting 'de meet'. Of je kan je renner zien 'wegzakken' tijdens een beklimming. Alles is veel completer en tot in detail.

Waterdichte soliditeit & Accesoires
Mocht je twijfelen aan de robuustheid van het toestel: Niet doen. Het is waterdicht en solide gebouwd. Je voelt dat dit toestel tegen een stootje kan. Er zijn trouwens handige accesoires beschikbaar die ervoor zorgen dat je de Virb 360 makkelijk kan bevestigen aan je helm of je stuur. Onmisbaar is bijvoorbeeld de combo-fietssteun waar je je Gps-toestel kan combineren met de camera.

Specificaties & Features

 • High definition (tot 5,7K/30fps)
 • Geluidskwaliteit (4 micro’s)
 • Stabilisatiefunctie voor vloeiende, niet-schokkerige beelden
 • Intuïtieve functies om makkelijk beelden te schieten
 • Spraakbesturing om het filmen te starten/stoppen
 • Integratie van Garmin GPS + G-Metrix sensoren om gegevens te registreren (afstand, snelheid, hoogte)
 • Anti-reflectiescherm dat leesbaar blijft in de zon
 • Wifi, Bluetooth, ANT+ en NFC
 • Compatibel met Apple en Android-toestellen
 • Uitgerust met statief
 • Herlaadbare batterij, batterijduur van één uur in opnamemodus
 • Waterdicht tot 10 meter diepte
DSC_5115.jpg

Opkomst van 3D-beelden en VR
We zien meer en meer integraties van 3D-beelden verschijnen. Facebook en youtube ondersteunen dit volledig. En het spreekt voor zich dat VR de toekomst is om belevenissen vast te leggen. Op die manier kan je iedereen laten meegenieten van jou belevenissen.

Conclusie
Ben jij iemand die je races, memorabele beklimmingen wil vastleggen? Dan geeft de VIRB 360 je het meest realistische gevoel. Garmin laat toe om het helemaal te integreren op je fiets (en is zelfs compatibel met je Edge fietscomputer) om de data te tonen op het scherm. Ook het geluid komt vanuit de 4 windrichtingen realistisch over om van elke belevenis een memorabel aandenken te hebben.


Meer info kan je terugvinden op de website van Garmin.

 

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc