Navigeren met Mio Cyclo 605 HC

Wanneer je op pad bent is het vinden van de juiste route één van de hoofddoelen. Wij hebben het nieuwe vlaggenschip van Mio onder de loep genomen. En het blijkt een mooie aanwinst voor elke racefiets. 

unboxing
Er is aan de verpakking aandacht besteed. De Mio Cyclo 605 HC komt geweldig verpakt in een mooi vormgegeven doos. Wat onmiddellijk opvalt is de grote van het toestel dat je aanstaart bij het openen van de doos. 

Grootte
Het toestel is groot. Het scherm is indrukwekkend. Misschien dat sommige fietsers hem zelfs iets te groot zullen vinden. Desalniettemin voelt het toestel solide aan. Robuust en toch verfijnd.  Het scherm is vergelijkbaar met de grootte van een iphone 7 en heeft een antiglans-laag meegekregen om perfect leesbaar te moeten zijn bij fel zonlicht. 

Magneetloze sensoren
De Mio Cyclo 605 HC wordt geleverd met magneetloze sensoren. Wat wel aangenaam is bij de installatie. Dat gaat veel vlotter en je moet de uitlijning van het magneetjes niet meer correct af te stellen met elkaar. Deze nieuwe magneetloze sensoren blijken niet te werken met de oude toestellen. En hierin verschilde de 605 HC ook meteen van z'n goedkopere broer de Mio Cyclo 400. Die heeft namelijk minder connectiviteit maar ziet er nagenoeg hetzelfde uit. 

Wifi aan boord
Het toestel heeft Wifi aan boord en dat vinden wij wel aangenaam. Je kan onmiddelijk je rit synchroniseren zonder dat je dit via een tussenweg of een kabeltje moet doen. Heel handig.

Software
De software verschilt nauwelijks met de vorige generatie we vinden dezelfde knoppen terug. Hier missen we wat verfijning. Alhoewel de software fool-proof is en iedereen die zonder moeite moet kunnen gebruiken. Vinden we de gebruikersinterface wat gedateerd. 

Surprise me
De surprise me functie blijft ook behouden en is een heel geliefde functie bij vele fietsers. De Mio Cyclo 605HC laat je toe om vanaf je huidige locatie 3 verrassingsritten voor te stellen. Zo kan je op reis een prachtige rit maken zonder dat je de streek kent. Je geeft enkel het aantal kilometer in en kiest één van de 3 ritten. Mio doet de rest. Je kan ook je bestemming ingeven en dan zal het toestel je 3 verschillende routes voorstelen om op je bestemming te raken.


Alle specifieke info kan je terugvinden via de website van Mio. Hier kan je perfect vergelijken tussen Mio Cyclo 605 HC, Cyclo 405 HC, Cyclo 405 of Cyclo 400

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc