Draadloze Compagnon de Route met Sony’s SP700N

Draadloze Compagnon de Route met Sony’s SP700N

Een stevige streep muziek tijdens het fietsen is iets waar ik eerder al over schreef. Muziek is een essentieel onderdeel van het onderweg zijn. Samen met muziek gaat de tijd sneller en is het genot groter. De Sony’s SP700N lijkt de ideale muzikale compagnon de route.

Unpacking

De verpakking is vrij basic. Niets echt fancy. Wel een duidelijke en heldere verpakking. Je ziet dat het product primeert, niet de verpakking. In de verpakking vinden we de oortjes zelf en het bijbehoren ‘doosje’ om de oortjes op te laden. Je kan meteen aan de slag. Connectie met bluetooth of NFC is meteen gepiept. Zoals je zou verwachten.

Ontwikkeld voor de sporter

De in-ears lijken ontwikkeld te zijn met de sporter in het achterhoofd. Ze blijven verdomd goed zitten, door midden van een rubberen haakje dat zich zacht nestelt in je oorschelp en ze zijn spatwaterdicht. Alles wat je je als buitensporter maar kunt wensen. De kleurkeuze zorgt ervoor dat je de kleur van je oortjes kan afstemmen op - ik zeg zo maar wat - je fietskader.

Een rubberen haakje nestelt zich in je oor om de oortjes perfect in het gareel te houden.
Capture.JPG

Noise canceling

De belangrijkste innovatie voor me is de geluidstechnologie die vervat zit in deze kleine wondertjes. De noise cancelling werkt perfect. Werkelijk alle omgevingsgeluid wordt weggehaald. Hierdoor kan je je volledig laten inpakken door je muziek of een podcast conversatie probleemloos volgen. Heel erg aangenaam. Ook het geluid is groots. Diep in de bassen en haarscherp in de hogere regionen. En door de in-ears en noise cancelling technologie komt dit veel beter tot z’n recht dan bij ‘normale’ of standaard oortjes.

Alsof je een tweede audiospoor aanzet met alles dat zich rondom je afspeelt.

Ambient Sound

Noise cancelling is perfect voor lange eenzame fietspaden zonder hindernissen. In een drukke stad, waar je rekening moet houden met andere verkeersgebruikers, is het niet echt veilig. Dat weet ook Sony en daarom zit ook Ambient Sound vervat in de SP700N. Hierdoor wordt omgevingsgeluid in je oortjes versterkt. Alsof je een tweede audiospoor aanzet met alles dat zich rondom je afspeelt. Met één druk op de knop ben je echt in een andere wereld.

DSC_4946.jpg

Batterijduur

De batterijduur is zeker voldoende. Drie uur is lang genoeg voor een stevige rit. Langere ritten doe ikzelf meestal in groep en heb ik de oortjes niet nodig. Je moet altijd consequent opladen. Ik ben al een paar keer zonder muziek gevallen en dan vervloek ik mezelf dat ik de oortjes tijdens een niet-actief moment niet heb opgeladen.


Conclusie

Draadloos, waterdicht, noise cancelling en ambient sound. Werkelijk alles zit in deze kleine wondertjes vervat. De drie uur batterijduur is voldoende voor een stevige rit, maar vergeet ze erna niet consequent op te laden met het bijbehorende doosje. Draadloos betekent dat er oplaad-perikelen bij komen kijken en dat is misschien het enige - toch logische - minpuntje. De kleurkeuze is dan wel weer een fijne troef.


Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc