Rapha X Canyon Workshop

We zitten nooit om een uitnodiging verlegen. En het is een fijn initiatief van Rapha & Canyon om samen met wielercoryfeeën Johan Museeuw & Rick Flens een workshop in elkaar te boksen om de skillset van de fietser aan te scherpen. 

Ontmoetingsplaats
De ontmoetingsplaats is het centrum van de Ronde Van Vlaanderen. Het epicentrum van de koers. We kunnen het slechter treffen. Het organiserend comity zit al genesteld rond hun ronde tafel om de tactiek en het verloop van de avond te bespreken bij het binnenstappen.

De ridders van de ronde tafel.

De ridders van de ronde tafel.

Spaghetti
Terwijl iedereen druppelsgewijs binnenkomt - al dan niet met de racefiets in de hand - bevestigen we onze aanwezigheid en bestellen de liefhebbers een spaghetti Bolognaise om voedselvoorraden aan te sterken. Ik neem van de gelegenheid gebruik om een nieuwe Canyon Ultimate CF SLX perfect op maat te zetten voor de trip. 

Opsplitsing
We worden mooi opgesplitst in groepen per categorie. Racers, intermediates & starters. Een perfecte inschatting zo blijkt. 

3 x De Kluisberg
Als voorgerecht krijgen we de kluisberg voorgeschoteld. "Die moet je eerst verkennend oprijden, daarna op een groot verzet aan 60 omwentelingen per minuut en als laatste keer op je meest lichte verzet en op de trappers lopen" geeft Johan Museeuw ons mee als opdracht. "De bedoeling is dat je hiermee kracht en omwentelingsritme traint en beiden zorgen ervoor dat je op een hoger niveau zal presteren als je ze beiden combineert en specifiek hierop traint." Valt Rick Flens bij. 

De Duik naar Oudenaarde
Na de Kluisberg duiken we naar beneden richting Oudenaarde. We nemen van de gelegenheid gebruik om het waaierrijden te oefenen. Door de beperkte wind is het eerder een ploegentijdrit. Rick Flens instrueert op een grandioze wijze het ritme en zweept ons op om in een mooie kadans de ploeg van Johan in te halen. Met succes. Erop en erover. 

De Duik in de Brasserie
Eens het centrum in zicht laten we het fietsen even voor wat het is en praten we nog even na in de Brasserie. We installeren ons centraal aan de lange tafel en praten na over de workshop, de fietsen en de grandioze overwinning van Tom Dumolin op het WK tijdrijden in Bergen. Op naar het volgend event!

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc