Op visite bij Canyon België

Canyon fietsen koop je traditioneel online. Jezelf verlekkeren in de digitale etalage om daarna - na wat wikken en wegen - toch de beslissing te nemen. Je geeft vlot je afmetingen in. En voila: Je hebt een nieuwe fiets besteld. Spannend allemaal.

Rechtstreeks in Duitsland.
Kopen doe je rechtstreeks in Duitsland. Koblenz om precies te zijn. Een stad waar Moezel en Rijn elkaar vinden. Een plek waar de thuisbasis van Canyon ligt. Naast een testcentrum en servicecentrum is er ook een hypermodern lab gekoppeld, waar ingenieurs frames ontwikkelen terwijl grondstofexperts waken over de kwaliteit van de producten. 

DSC_2403-2.jpg

De afstand is groot
Een gigantische doos zal na verloop van tijd (afhankelijk van de levertermijnen van jouw specifiek model) geleverd worden aan de voordeur. Je zal er niet naast kunnen kijken. Dat is zeker. Met de nodige instructies steek je de fiets in elkaar en hup. Je bent vertrokken. Maar de afstand blijft groot. Wat doe je als er iets scheelt aan je fiets? Hoe ga je daarmee om? 

DSC_2413-2.jpg

Het Belgische antwoord van Canyon
Er is een Belgisch service center. Hier sta je rechtstreeks in contact met mensen van Canyon die je perfect kunnen helpen met herstellingen, vragen en oplossingen. Zij vormen de vertaalslag van de visie van Canyon richting de Belgische markt. Je kan er niet terecht om modellen te bekijken. Dat is jammer. Maar bij Canyon zie je die perfect online. Twijfel je toch, kan je best toch een bezoekje richting Koblenz boeken.

DSC_2417.jpg

Events
Events zorgen er wel voor dat je voeling kan krijgen met de modellen. Tegelijk krijgen de mensen van Canyon ook voeling van wat er leeft bij de (amateur)wielrenners. Hou dus zeker de eventpagina in de gaten om te checken waar de wegen van Canyon en die van jezelf kunnen kruisen.

DSC_5617.jpg

Conclusie
Als je twijfelt over een Canyonfiets over de beslommeringen inzake herstellingen of onderhoud: Vrees niet. Er is een service center in België die je alle zorgen ontneemt. Het team staat klaar voor al jouw vragen. Jammer genoeg is het geen winkel en staan de modellen er niet tentoongesteld. Je zal een event moeten meepikken om je droomfietsen te ontmoeten of via het internet jezelf verlekkeren op de huidige modellen. 

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc