Julbo's Venturi RX 470

Ik ben een brillendrager in het dagelijkse leven en ben dat bijgevolg ook op de fiets. De perfecte bril vinden is vaak een moeilijke opdracht. Passend bij helm, op het gezicht en het moet mogelijk zijn om de bril te versterken. We laten ons licht schijnen op de Julbo Venturi RX 470.

Julbo
Niet erg gekend, toch heel bemind onder skiënd en snowboardend publiek. Maar eigenlijk nog beter gekend in de wereld van trail running. Het is een Frans familiebedrijf dat verscholen zit in het jura-gebergte en is ontstaan toen kristal-zoekers uit Chamonix opzoek waren naar de perfecte bril. Jules Baud, de oprichter van het bedrijf, ontwierp voor de mannen een bril om hun ogen te beschermen in de zoektocht naar edelstenen in het hooggebergte. En zo begint het verhaal van Julbo dat al sinds 1888 de strijd aangaat met de zon. 

De Bril
Het lichte montuur ademt snelheid, is een pluimgewicht en is beschikbaar in een aantal verschillende (afneembare) lenzen. Makkelijk aan te passen aan elke situatie. De grip rond het hoofd zit perfect en de verluchting is mooi gereguleerd. Geen damp op de glazen dus. De bril is beschikbaar in 4 kleuren. Aan de neus zijn een beweegbaar neusstuk, dat zich perfect op je neus laat aanmeten. 

Conclusie
Tussen de grote merken is er ruimte voor dit Franse merk dat vanuit passie de wereld probeert te veroveren met innovatieve en producten. De kennis die ze hebben opgebouwd vanuit de skiwereld en hun kennis op lenzen versterkt enkel nog dit gevoel. De Venturi RX 470 is een bril die wellicht elke fietser kan overtuigen. Snuister zeker eens door de overige brillen in hun gamma. 

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc